Reguliere baan voor 6 SROI’ers in Heerlen dankzij sociale sloop

Dat sociaal en duurzaam slopen zijn vruchten afwerpt, heeft Resource Nederland deze week wederom bewezen. Binnen het Heerlense project ‘Duurzame sloop Mondriaan ggz’, waar sinds september mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet, hebben maar liefst 6 personen een contract mogen tekenen bij de hoofdaannemer van dit project OCT Sloop- en Milieutechniek.Social Return On Investment (SROI) is een vast onderdeel in de methodiek van Resource Nederland, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ervaring opdoen, een gerichte praktijkopleiding krijgen en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

De vaste aanstelling van de 6 personen bewijst dat de inzet van SROI geen gevreesd blok aan het been is, maar juist een perfecte manier is om geschikte arbeidskrachten te vinden. “Goede werkbegeleiding en de juiste sociale coaching zorgen ervoor dat je werknemers optimaal kan motiveren en opleiden, waardoor het al snel waardevolle vaste krachten kunnen worden”, vertelt Resource Nederland directeur Maarten Stadhouders.

Dit, samen met besparing op verbrandings-/stortkosten en de opbrengsten van materialenhergebruik, zorgt ervoor dat duurzaam en sociaal slopen goedkoper is voor de opdrachtgever. Voorafgaand aan de sloop voert Resource Nederland een stoffeninventarisatie uit, waaruit een accuraat beeld ontstaat van de aanwezige materialen en mogelijke hergebruiktoepassingen. Dit zorgt ervoor dat de sloper een gerichte prijs kan aanbieden en niet meer wegkomt met natte vingerwerk.

Comments are closed.